Sportsfiske er en type av fiskeaktivitet som drives som en hobby, eller noe man gjøre i fritiden. Som oftest bruker man en stang og snelle. Annet utstyr som er vanlig er harpe, pilk og oterfjøl. Hva slags lokkemiddel man bruker, avhenger av hva slags fisk man ønsker å fange. Denne type fiske foregår både i ferskvann og i saltvann, til fots fra land eller i vannet, eller på båt. Her i Norge så er det faktisk forbudt å bruke levende agn for å fange fisk. Med det menes for eksempel frosk eller mindre fisk.

Fiskene som er viktigst innen sportfiske er ørret, laks, sjøørret, harr, røye, gjedde, abbor, torsk, sei, makrell og sjøørett. Noen av disse finner man bare i ferskvann, mens andre bare på sjøen. Det er mer i senere tid at man har begynt med sportsfiske, siden før i tiden så fisket man kun ut av nødvendighet for å føde familien eller landsbyen. Men med økningen av velferd og innkomsten av annen mat og produkter har gjort at behovet ikke er like prekært som tidligere.

Når man kan kjøpe alt på nettet eller i sin lokale butikk så er det strengt tatt ikke nødvendig å sitte timesvis i en båt for å spise mat. Man gjør det for å ha det gøy, eller for å slappe av. I hvert fall i den vestlige verden. Det finnes naturligvis steder i verden hvor fisking er livsviktig enda, og de har ikke tid til å drive med dette som en hobby.

galore