Mange av oss er glad i å fiske, og for noen er det å fiske om vinteren noe man foretrekker. Når det er is på fjorden eller på innsjøen, ser man ofte noen som er på isen og fisker. Noen steder langs norskekysten er isen trygg nok til at man kan gå på den og fiske. Men det er ganske begrenset med steder å isfiske på saltvann i Norge. Du kan få gode tips om isfiske på siden til Isfikser`n.

Hvordan lokke fisken til hullet

Når man har boret et hull til å fiske i, er neste utfordring å få fisk. Et godt tips for å lokke fiske til ditt hull er å bruke noe hvitt som synker langsomt ned i vannet. Det kan være våte papirbiter eller havregryn for å nevne to eksempler. Den eller beste løsningen er å slippe kasein ned i fiskehullet, for den avgir en lukt som fisken liker. Kasein er et fosforprotein som finnes i frisk melk. Kasein bruker også som blant annet lim. Når det gjelder isfiske, fungerer

Kasein godt til å lokke til seg fisk, spesielt røye og ørret.

Tips for å få fisk

Varmt tøy og noe å sitte på er helt nødvendig når man skal isfiske. Man er ikke nødvendigvis så veldig aktiv når man isfisker, så det er viktig at man kler godt på seg fra innerst til ytterst. Det å ha det godt og varmt er viktig, og ønsker du å se hvordan du skal ha det varmt hjemme hos deg selv, bør du prate med noen som driver med byggevarer og som har greie på dette. kal man fiske på isen er det viktig å tenke på at fisken foretrekker levende agn. Maggot og meitemark er gode løsninger, spesielt når man fisker i ferskvann. Det kan også være lurt å prøve å fiske der det er ganske grunt, siden de ofte samles her fordi det er enkelt å finne næring for dem. Man bør bore flere hull, og ikke sitte for lenge ved det samme hullet hvis man ikke får fisk. Det er alltid en utfordring hvor finner du fisken siden det kan variere veldig.

Kikkfiske

Kikkfiske er en litt annerledes måte å fiske på. Sent på høsten eller tidlig på vinteren er det mange som driver med dette. Man ligger da på magen på isen og ser ned i i det klare vannet. Så prøver man å lokke til seg røya med maggotten. Dette er veldig spennende og fin måte å fiske på. Noen steder er det også is i fjorden, og da kan man isfiske i saltvann. Man kan da få torsk og sei på kanskje den beste tiden av året for disse fisketypene.

galore