For å se på hvor mange muligheter det finnes med fisk så behøver man strengt tatt ikke å se lenger enn til sushi. Det er en japansk spesialitet, hvor man serverer spesiallaget ris og kombinert med ulike ingredienser. Det som er spesielt med sushi er at fisken er som oftest rå, det er altså ikke gjort noen tilberedninger med den, utenom å fjerne skinnet og skjelettet.

Interessant nok så er det ikke fisken som er hovedingrediensen i sushi, men heller risen og den kan serves med mye ulikt, men som oftest er det rå fisk som serveres. Dette er jo noe som kom som et kulturelt sjokk for flere her i den vestlige verden, for slikt er jo ikke vi vant til. Her skal alt dampes, kokes, stekes eller grilles til det maksimale. Men denne typen av retter er vanlige i øst-Asia og den har også etter hvert blitt svært populær også her.

Man ser like mange sushirestauranter på gata i en storby, som det man ville gjort fast food. Og det viser også til potensialet som fisk har, men også hvor viktig det er at kulturer våger å klæsje med hverandre, for da får man svært ofte slike resultat.

galore