I dagens samfunn, med stadig økende inflasjonstall, økte renter, kraftige strømpriser og generelt mindre penger på konto, er det mange som ser etter muligheter for å kunne tjene litt ekstra penger. Kanskje er du en person som elsker å fiske, og ønsker å se om det er mulig å kunne tjene litt ekstra penger på aktiviteter knyttet til fisk? Mulighetene er mange, og nedenfor lister vi opp noen muligheter på hvordan du kan gjøre hobbyen din om til en potensiell inntektskilde.

Start en fiskebedrift

Hvis du har en fiskebåt, eller kanskje kjenner noen som har en du kan bruke, finnes det muligheter for å tjene gode penger på fiske. Det kan for eksempel være at du selger fisken du har fått videre til andre, eller at du leier at båten din til andre og dermed tjener penger på utleie. Når du har startet en slik bedrift er det viktig å sette seg inn i markedet og målgruppen din. Et eksempel på dette er å bruke KPI. KPI er, kort fortalt, et verktøy for å måle den økonomiske utviklingen til virksomheten. KPI står for Key Performance Indicator og består av utvalgte nøkkeltall som måler prestasjon. Som Lime skriver på sin nettside, er KPI svært nyttig blant annet for prognoser og evalueringer. Dette kan brukes for å kunne rette seg mot rett målgruppe og dermed skape en bedrift som er lønnsom.

Lær deg mer om fiskeaksjer

På Oslo Børs finnes det svært mange ulike selskap som er knyttet til fiskenæringen (særlig laks). Å investere penger, i stedet for å la dem stå på bankkontoen, har historisk sett gitt en bedre avkastning. Kanskje finnes det noen aksjer som er knyttet til fiskenæringen som verdt å investere i. Husk å alltid gjøre din egen research før du investerer penger i aksjer, og at det alltid vil være risiko knyttet til investeringer.

Spar penger på mat ved å spise selvfisket fisk

Et annet smart råd, dersom du er en god fisker, er at du kan redusere kostnaden du bruker på mat ved å spise fisken du får. Med dagens matpriser er det mange kroner å spare på dette. Fisk er samtidig både utrolig sunt og godt, så er det mange muligheter! Kanskje kan du bytte ut den vanlige fredagstacoen med laksetaco, eller bytte ut biffen med en velsmakende torskefilet? Eller hva med en pastarett basert på fisk? Dette vil også gi deg masse bra Omega-3 og vitamin-D som er utrolig bra for helsen din!

Oppsummering

Det finnes altså mange muligheter til å tjene eller spare penger på ved fisk. Å starte en fiskebedrift er kanskje den som har mest potensiale, og husk å benytte KPI-er for å gjøre virksomheten mest mulig lønnsom! Lykke til!

Fisking

galore