Vi kjenner jo godt det italienske kjøkkenet her til lands, men det er mye mer enn bare lasagne og pizza. For er man en av dem som elsker blandingen med rolige dager på sjøen og italiensk temperament på tv, ja da har man mye god mat i tankene også. Den italienske tradisjonen med fisk ligner veldig på den norske, så hvorfor ikke kombinere de to. Om man sier fisk eller pesci – det er samme sak begge deler.

I Norge er det i hovedsak noen få fiskeslag som spises flittig. Det er torsk, hyse, sei, laks, sild, makrell og ørret. Samtidig har vi stadig flere varianter i våre farvann. Her skal vi se på hvordan vi kan lage deilige retter som forener de to kjøkkenene. Velg ulike pasta fra barilla.com med spagetti og tilbehør.

Rana Pescatrice al Tagliatelle

Rana Pescatrice er som vi alle vet breiflabb på norsk. Denne litt skumle fisken som man så på havfiske-programmet på tv, blir ofte kalt sjødjevel eller froskefisk. Når det er sagt, så er breiflabb en delikatesse å regne. Selv med sine mange bein, så krever det en del forberedelser før man servere denne sorten. Men til pasta blir det helt fantastisk. Smaken av breiflabb minner om en godt stekt biff, med sin faste konsistens og aromatiske smak.

Bruk gjerne soltørkede tomater og stek strimler av breiflabb i hvitløksaus og chili. Dampkok pastaen og tilfør fisken mot slutten.

Sgombro Spagetti

Makrell er noe vi kan få masse av i den norske skjærgården, og som er morsom å fiske etter. Den er full av liv, og det er også spagetti med makrell. Makrellen smaker fortreffelig som vi kjenner på norsk stekt i panna med poteter og rømme. Man kan saktens nyte de norske ingrediensene sammen med makrell. En metode er å dampkoke makrell-biter i en tomat -eller chilisaus til den er skikkelig mør. Start med noen fedd hvitløk, margarin og makrellen du har sløyd og gjort klar på benken. Tilsett tomatpure eller en saus med fyrrig smak. Tilsett vann, salt og pepper etter hvert.

Kok spagettien al dente og la vannet renne av og begynn å finhakke persille med alt godgjør seg i grytene. Bland til slutt alt sammen og server til gjestene.

galore